Loading

Rock Koncerti

Takmičenje

Ravničarske igre

Etno sokak

Vodomarski kuvar

                                                                 "Ni manjeg zrna ni veće čarolije"
 
 Gajili su ga još Indijanci, a u našim krajevima je sigurno da svako domaćinstvo na trpezi ima pasulj bar jednom nedeljno!
Nebrojeni su načini za pripremu pasulja, što dokazuje i "BEAN festival" na kom učestvuje preko 300 ekipa iz gotovo celog sveta.
Nešto od najboljih originalnih recepata za pripremanje jela od pasulja zapakovali smo u "Vodomarski kuvar", pa probajte, uživajte i javite nam koje je Vaše omiljeno jelo od pasulja.
Predstavljamo Vam jedan recept iz riznice "Vodomarskog kuvara", recept za čuveni "Temerinski pasulj" sa 8 vrsta mesa šefa kuhinje ekocentra "Vodomar05" Pere Perića.

Temerinski (Perin) pasulj 30l

meso
- 3 kg špic rebara
- 2 kg dimljenih butkica
- 1 kg dimljene slanine
- 2 kg dimljenih kobasica
- 1 kg junećeg pamfleka
- 1 kg svinjskih papaka (sveĹľi)
- 1 juneći rep

povrće
- 3 kg belog pasulja
- 1,5 kg crnog luka
- 2 glavice belog luka
- 1 koren celera
- 2 crvene babure
- 1 ljuta papričica
- 4 veze zeleni (šargarepa i peršun)

 začini
- mlevena paprika - slatka
- mlevena paprika - ljuta
- začin C
- lorberov list
- biber u zrnu
- bosiljak
- čubar

Meso i svo povrće osim pasulja staviti u zemljanu posudu i kuvati na tihoj vatri jedan sat. Potom dodati ocečen pasulj i kuvati još tri sata na laganoj vatri. Ukus doterati začinima.

Napomena: Pasulj mora ostati ceo, a komadi mesa i povrća moraju ostati isti kao i pre kuvanja.

Prijatno!